Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 03 mars 2017

Saab tecknar avtal om kvalificerade ubåtsjaktmål

Saab har tecknat ett avtal gällande leverans av AUV62-AT, ett avancerat träningssystem för ubåtsjakt. Leveranserna ska genomföras under 2017 och 2018.
et autonoma undervattenssystemet AUV62-AT är ett kapabelt system för kostnadseffektiv träning av marina ubåtsjaktstyrkor. AUV62-AT är ett övningsmål som akustiskt och beteendemässigt uppfattas som en ubåt av de torped- och sonarsystem som är tillgängliga på marknaden. Systemet ersätter användningen av ubåtar i funktionen som manövrerande övningsmål.

– Detta är ett bevis på att AUV62-AT är ett världsledande system för träning i ubåtsjakt. AUV62-AT gör det möjligt att öva på ett mer flexibelt och kostnadseffektivt sätt, då marinen inte behöver använda egna viktiga resurser i form av bland annat ubåtar som ubåtsjaktmål. Detta säkerställer att hela ubåtsjaktstyrkan kan få högklassig utbildning från början till slut, säger Carl-Marcus Remén, försäljningschef för affärsenheten Underwater Systems inom Saabs affärsområde Dynamics.

Och som ofta i den här branschen kan Saab inte avslöja ytterligare information om kunden.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1