Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
  • /
  • /
  • /
Elektronikproduktion | 14 mars 2017

Volvos nya SUV styr dig automatiskt bort från faran

NÀr Volvo presenterade sin ny XC60 SUV sÄ presenterade man Àven tre nya avancerade förarassistansfunktioner som hjÀlper föraren att undvika faror.
Bilen har utrustats med de ny sĂ€kerhetsfunktionerna som har utformats för att ge föraren tillgĂ„ng till automatisk styrassistans – nĂ€r det behövs. Enligt Volvo kommer de nya funktionerna att göra XC60 till en av de sĂ€kraste bilarna pĂ„ vĂ€garna.

– Vi har arbetat med kollisionsförebyggande system i mĂ„nga Ă„r och vi kan se hur effektiva de Ă€r. Enbart i Sverige har vi kunnat se en minskning av antalet pĂ„körningar bakifrĂ„n med 45 procent tack vare vĂ„rt kollisionsvarningssystem med autobroms. Med XC60 Ă€r vi fast beslutna att ta nĂ€sta steg nĂ€r det gĂ€ller att minska kollisioner som kan undvikas med hjĂ€lp av nya styrstöds- och assistanssystem, sĂ€ger Malin Ekholm, Senior Director pĂ„ Volvo Cars Safety Centre.

City Safety har uppdaterats i XC60 sĂ„ att det nu inkluderar styrassistans som aktiveras nĂ€r det inte rĂ€cker med enbart autobroms för att undvika en möjlig kollision. I situationer som dessa hjĂ€lpen bilen till att undvika hindret framför bilen genom att aktivera styrhjĂ€lpsfunktionen. City Safety hjĂ€lper till att undvika kollisioner med fordon, fotgĂ€ngare och stora djur. Styrstödet aktiveras i hastigheter mellan 50–100 km/h.

Volvo Cars har Àven infört ett system som heter Oncoming Lane Mitigation, en funktion som hjÀlper föraren att undvika en kollision med fordon i mötande fil.

Systemet varnar föraren om denne oavsiktligt har lĂ€mnat sin fil genom att tillhandahĂ„lla automatisk styrassistans och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt styra tillbaka bilen in i filen sĂ„ att den inte lĂ€ngre riskerar att kollidera med det mötande fordonet. Styrstödet aktiveras i hastigheter mellan 60–140 km/h.

– Samtliga av dessa nya funktioner Ă€r konkreta exempel pĂ„ de framsteg vi gör i vĂ„rt arbete mot helt autonoma bilar, tillade Malin Ekholm.

Volvo Cars Blind Spot Information System, som varnar föraren om det finns ett fordon i döda vinkeln, har Àven det uppdaterats sÄ att det nu inkluderar styrassistansfunktionalitet som hjÀlper till att undvika möjliga kollisioner med fordon som befinner sig i den döda vinkeln.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2