Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 26 augusti 2002

Motorola och Tundra samarbetar

Motorola och Tundra samarbetar
om ASIC-baserad PCI-X / VMEbus-brygga.
Motorola Computer Group har undertecknat ett samarbetsavtal med Tundra Semiconductor som ger Tundra rätt att tillverka, sälja, marknadsföra och stödja Motorolas PCI-X/VMEbus-brygga, en ASIC-krets med kodnamnet "Tempe".

Motorola ska utveckla ett flertal produkter baserade på Tempe-kretsen samt andra teknologier som stödjer den "VME-renässans" som företaget presenterade i våras. VME-renässansen är ett projekt som syftar till fortsatt marknadstillväxt för VME-bussen genom uppgradering av bussarkitekturen och väsentligt högre prestanda, med bibehållen kompatibilitet bakåt.

Konstruktionen av Tempe-kretsen är i full gång och Motorola räknar med att börja tillverka prover i december 2002. Kretsen, som är baserad på egenutvecklade IP-block, kommer att implementera 2eSST-protokollet som etablerats som industristandard av VITA. Det kommer att ge VME-bussen en bandbredd på upp till 320 Megabyte per sekund.

VME-distributörer, återförsäljare och slutanvändare får tillgång till Tempe-chipet via en världsomspännande säljkanal som upprättats av Tundra. Förutom att marknadsföra och distribuera produkten kommer Tundra att ge support på kretsen på inbyggnadsmarknaden. Tundra får dessutom möjlighet att förse produkten med framtida utökningar.

Bakgrunden till avtalet är att Motorola Computer Group, som inte själva distribuerar och stödjer fristående ASIC:ar, ansåg att en viktig bit av VME-renässansen var att finna en passande teknologi och en erfaren distributionspartner för Tempe-chipet. Tundra var ett självklart val för Motorola. VME-renässansen har fått ett entusiastiskt mottagande i branschen och nu får Tundra uppdraget att introducera Tempe på marknaden.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1