Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© scania Elektronikproduktion | 03 juli 2017

Scania installerar Nederländernas största solcellstak

Scanias produktionsenhet i nederländska Zwolle, Overijssel, kommer att utrustas med ett solcellstak nästan lika stort som åtta fotbollsplaner.
Satsningen är ett led i bolagets strävan att bli ett CO2-neutralt företag 2020. Enligt bolaget kommer solcellstaket bli det största i Nederländerna och består av 22’000 solpaneler som tillsammans ger en energikapacitet på sex megawatt.

– Scania har utfäst sig att minska sitt koldioxidavtryck och genom hela organisationen tar vi initiativ liknande det i Zwolle för att öka energieffektiviteten. Vi har satt ambitiösa mål och är på god väg att uppnå CO2-neutralitet, säger Ruthger de Vries, Executive Vice President för produktion och logistik på Scania Nederländerna i ett pressmeddelande.

Hela taket mäter 55’000 kvadratmeter – eller nästan åtta fotbollsplaner – och installationen av solcellstaket är ett av de initiativ som Scania har tagit i Zwolle för att fabriken ska uppnå CO2-neutralitet år 2020. Ett annat är vindkraft. I september 2016 inledde Scania Nederländerna ett samarbete med medborgarinitiativet ”Blauwinger Energie” och universitetet i Windesheim, för att bygga tre vindturbiner intill Zwolle-IJsselkanalen. Två av dessa kommer att stå på Scanias fabriksområde.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-1