Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tamas ambrits dreamstime.com Elektronikproduktion | 11 juli 2017

ProstaLund etablerar sig i Finland med ny order

Det svenska medicinteknikbolaget, ProstaLund, har skrivit avtal med Mikkeli Centralsjukhus i Finland om att genomföra 30 CoreTherm-behandlingar det kommandet Äret.
Steget in i Finland Àr i linje med ProstaLunds marknads-och försÀljningsstrategi om ökad nÀrvaro i de nordiska grannlÀnderna de senaste Ären.

Den finska vÄrden och vÄrdstrukturen liknar pÄ mÄnga sÀtt den svenska, med dess möjligheter och utmaningar, vilket gör den finska marknad högintressant för ProstaLund.

– Avtalet med Mikkeli Centralsjukhus Ă€r resultatet av vĂ„r lĂ„ngsiktiga satsning pĂ„ att etablera CoreTherm i Finland. Vi har byggt upp ett bra nĂ€tverk bland urologer i Finland pĂ„ samma sĂ€tt som i Sverige och Danmark. Vi ser att minimalinvasiv teknik efterfrĂ„gas av sĂ„vĂ€l patienter som vĂ„rdgivare och att CoreTherm vĂ€l svarar upp mot detta behov, sĂ€ger Hans Östlund, vd för ProstaLund.

Mikkeli Centralsjukhus Àr ett medelstort sjukhus i Finland och har en vÀl utvecklad urologverksamhet. Med start i september har Mikkeli Centralsjukhus upphandlat 30 CoreTherm-behandlingar för det kommande Äret.

– Det nya avtalet öppnar upp för fler nya möjligheter i Finland, och vi för diskussioner med ytterligare ett par sjukhus som visat intresse för vĂ„r metod. Skulle vi nĂ„ en marknadsposition i Finland likt den vi har i Sverige idag skulle det pĂ„ sikt kunna innebĂ€ra en 50-procentig ökning av vĂ„r försĂ€ljning. sĂ€ger Hans Östlund, vd för ProstaLund.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2