Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab Elektronikproduktion | 24 november 2017

Saab tecknar kontrakt för att fjärrstyrd flygtrafikledning

Luftfartsverket har valt Saab för leverans av fjärrstyrd digital flygtrafikledning till Malmö, Österund, Umeå och Kirunas flygplatser.
Tidigare har Saab Digital Air Traffic Solutions levererat digitala lösningar till flygplatserna i Örnsköldsvik, Sundsvall och Linköping, och har tecknat kontrakt med London City Airport och Cranfield University i Storbritannien.

– Intresset för digitala lösningar för flygtrafikledningen växer för alla typer av flygplatser efter krav på ökad säkerhet, större flexibilitet och minskade kostnader. Vi är starka på hemmamarknaden och åvr tekniska och operativa erfarenhet är en viktig framgångsfaktor globalt, säger Johan Klintberg, chef för Saab Digital Air Traffic Solutions, i ett pressmeddelande.

Den nya ordern från LFV omfattar en central för flygtrafikledning som kan fjärrstyra upp till ett tjugotal digitalt uppkopplade flygplatser. Lösningen innehåller ett helhetskoncept från teknik till operativ drift och utbildning och kommer att etableras på Arlanda under 2018.

– Vi har tillsammans med Saab under drygt tio års tid utvecklat flygtrafikledningen på distans till den produkt och tjänst det är i dag som driftsattes i Sundsvall under april 2015. Nu tar vi nästa stora steg i och med etablerandet av en central för flygtrafikledning på distans på Arlanda. Vi ser fram emot det kommande samarbetet,s äger Ulf Thibblin, teknisk direktör på LFV, i pressmeddelandet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1