Elektronikproduktion | 18 september 2002

DELTA väljer Proxitron Mät&Test

Danska testhuset DELTA i Hørsholm har nyligen utsett Proxitron Mät&Test som leverantör av testutrustning för Accelerated Stress Test (AST).

Thermotron
AST-35/RS-36


Utrustningen tillverkas av Thermotron Industries, USA och leverans kommer att ske i början av oktober 2002.

AST är även känt som HALT&HASS vilket är en förkortning av "Highly Accelerated Stress Test"&"Highly Accelerated Stress Screen". Dessa är relativt nya testmetoder utvecklade speciellt för att möta kraven på kortare testtid och robustare produkter. HALT tester ger kvalitets- och konstruktionsavdelningarna ett gemensamt verktyg för att härda produkten innan den går i produktion. HASS är inriktat på att åstadkomma en jämn och hög kvalitet i löpande produktion.

Många kommersiella elektronikprodukter har extremt kort livstid och de traditionella testmetoderna ger inte tillräckligt snabb återmatning av svagheter i konstruktion och tillverkning. Många gånger har produktionen redan upphört när de första garantireturerna ger sig tillkänna och när det är försent att göra konstruktionsändringar. Erfarenheter visar att man med HALT&HASS kan nå mycket goda reslutat i jakten på kortare konstruktionstid och högre kvalitet på slutprodukten.

DELTA valde Thermotrons modell AST-35/RS-36 ur sortimentet som idag omfattar 5 kammare och 7 vibratorer. AST-utrustningen kombinerar extrema temperaturändringar och vibrationer. Den består av tre huvuddelar. En temperaturändringskammare kyld av flytande kväve. Ett vibrationsbord med 6 graders frihet och ett PC-baserat styrsystem som styr kammaren och vibratorn.

DELTA kommer den 10 oktober att hålla en temadag i Stockholm om praktiska erfarenheter kring HALT&HASS provning med flera kända talare.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2