Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© impact coatings Elektronikproduktion | 12 december 2017

Impact Coatings tar in kapital och planerar för expansion

Kina Àr framtiden för tillverkaren av tunnfilmsbelÀggningar och med en riktad emission om 25 miljoner kronor samt en företrÀdesemission om 84,4 miljoner kronor före emissionskostnader Àr expansionen pÄ gÄng.
Impact Coatings tillverkar tunnfilmsbelÀggningar med hjÀlp av teknologin Physical Vapor Deposition (PVD) och har ett riktat fokus pÄ brÀnslecellsmarknaden.

– De enda fordon som klarar Parisöverenskommelsens krav pĂ„ minskade koldioxidutslĂ€pp Ă€r eldrivna och alternativen inom eldrivet Ă€r batterier eller brĂ€nsleceller. Det satsas hĂ„rt pĂ„ utvecklingen av batterier, men det Ă€r tydligt att dessa inte rĂ€cker till, Ă€ven om de kan vara ett komplement. De Ă€r för dyra, det Ă€r för krĂ„ngligt att ladda, samt att de Ă€r för tunga, speciellt om de ska anvĂ€ndas till större fordon. NĂ€r det gĂ€ller lastbilar, bussar och större personbilar behövs nĂ„got annat för att driva elfordonen och det Ă€r dĂ€r brĂ€nslecellerna kommer in, sĂ€ger Henrik Ljungcrantz, vd för Impact Coatings, i ett pressmeddelande.

Konkurrensen pÄ PVD-marknaden Àr Àn sÄ lÀnge inte sÀrskilt stor, menar Henrik Ljungcrantz. Endast en av de fÄtal konkurrenterna sÀljer belÀggningsmaskiner, de maskinerna Àr dock av en tidigare generation och inte lika effektiva som Impact Coatings.

I samband med den företrÀdesemission som företaget gör genomförs Àven en riktad emission till Accendo Capital, en fond som har följt Impact Coatings sedan 2010. Totalt kommer företaget att ta in 109,4 miljoner kronor före emissionskostnader, kapital som kommer hjÀlpa företaget under det kommande Äret.

– Det gĂ€ller att vĂ€xa sĂ„ mycket som möjligt, men att göra det pĂ„ ett klokt sĂ€tt och minimera vĂ„ra risker, sĂ€ger Henrik Ljungcrantz.

– Vi kommer satsa pĂ„ att bygga upp en försĂ€ljningsorganisation i Kina, som vi ser som vĂ„r primĂ€ra marknad den kommande tiden. Det innebĂ€r inte att vi slĂ€pper Europa och USA, det Ă€r bara det att det rör sig betydligt snabbare i Kina just nu vad gĂ€ller brĂ€nsleceller. Jag skulle sĂ€ga att Europa och USA ligger ungefĂ€r fem Ă„r efter i utvecklingen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2