Annons
Annons
© Digital Mechanics Elektronikproduktion | 15 december 2017

Digital Mechanics tar rekord med Sveriges största 3D-printer

Det additiva produktionsföretaget Digital Mechanics växer och investerar i en ny 3D-printer, den största någonsin i Sverige.
Printern, Fortus 900MC från Stratasys, kan bygga detaljer som är upp till 900 x 600 x 900 millimeter stora och är främst avsedd för produktion i ABS och Ultem. Printern använder Fused Deposition Modelling-teknik och med den nya maskinen tar Digital Mechanics hem vinsten om största FDM-kapacitet i Norden.

– Med en Fortus 900MC har vi den maskinpark som krävs för att konkurrera med de stora aktörerna i Europa, säger Anders Sjöberg, försäljningschef på Digital Mechanics, i ett pressmeddelande.

Maskinen är redan på plats hos företaget i Västerås, som nu har totalt elva 3D-printers.

– Vi breddar nu vår kapacitet och det blir spännande att kunna möta svensk industris behov av större 3D-printade detaljer. Med Fortus 900MC från Stratasys får vi den perfekta maskinen för tillverkning av stora prototyper och stora detaljer i mindre serier, säger Fredrik Finnberg, vd för Digital Mechanics, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1