Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 18 december 2017

Förlängt kontrakt för Gripenplan i Sydafrika

GKN Aerospace i Trollhättan har tecknat ett treårigt kontraktstillägg till ett värde om 8 miljoner dollar (cirka 67,4 miljoner kronor).
Kontraktet omfattar tekniskt produktstöd, underhåll och delleverans för Gripen RM12-motorer till det Sydafrikanska flygvapnet. Kontraktet avser perioden november 2017-oktober 2020 och tecknades med Armaments Corporation of South Africa (ARMSCOR).

– GKN Aerospace är stolta att ytterligare utöka vår relation till Sydafrikanska flygvapnet med detta kontraktstillägg. Vår unika och effektiva motorunderhållskapacitet har effektivt stöttat flygvapnet i Sydafrika sedan 2008. Vi tackar ARMSCOR för förtroendet och vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans, säger Hans Krokstrand, direktör för den kommersiella militära verksamheten hos GKN i Trollhättan, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med Försvarets materielverk och det svenska flygvapnet har GKN utvecklat en unik motorstödskapacitet för flygmotorer till gripen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1