Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 19 december 2017

Saab och FMV i kontrakt om nytt material till Gripen

Ett kontrakt som skrevs 2013 mellan Saab och FMV syftade till visst material som skulle återanvändas till Gripen E, men det har nu ändrats.
Det ursprungliga kontraktet gällde utveckling och modifiering av Gripen B och att en del material från existerande flygplan och förråd i Försvarsmaktens ägo skulle återanvändas. Den beställning som nu har kommit till Saab innebär istället att en av materialet som skulle ha återanvänts kommer att köpas ny.

– Baserat på behov och leveransförmåga har Saab, FMV och Försvarsmakten arbetat fram omfattningen av beställningen. Parternas gemensamma strävan har varit att säkra materiel så att Försvarsmaktens operativa Gripen C/D- flygplan fortsatt kan producera den flygtid som behövs samtidigt som Gripen E levereras och förbandssätts, säger Jonas Hjelm, Senior Vice President och Head of Business Area Aeronautics, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2