Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© vladek dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 december 2017

Insplorion har tecknat investeringsavtal om 60 miljoner

Kapitalet ska anvÀndas till accelererad kommersialisering av bolagets batterisensor.
Investeringen pÄ upp till 60 miljoner kronor kommer att ske genom utgivning av konvertibler med tillhörande teckningsoptioner i flera steg, sÄ kallade trancher, över 36 mÄnader. Den första tranchen kommer ge Insplorion 10 miljoner kronor.

– VĂ„rt batterisensorprojekt har under det senaste halvĂ„ret gjort stora framsteg. Dialogen med industriella aktörer har intensifierats och vi ser att vi har en lösning som har ett stort vĂ€rde pĂ„ marknaden. För att sĂ€kra att projektet fortsĂ€tter att utvecklas mot sin fulla potential har vi nu hittat en finansieringslösning som ger flexibel uppskalningsförmĂ„ga. LikasĂ„ stĂ„r vi med denna lösning finansiellt starka i de pĂ„gĂ„ende dialoger med större aktörer och vi kan satsa större egna resurser och dĂ€rigenom bli en starkare part i kommande samarbeten, sĂ€ger Patrik Dahlqvist, vd pĂ„ Insplorion, i ett pressmeddelande.

Det Àr European Select Growth Opportunities Fund som kommer att teckna trancherna och investeringen relaterar till ett finansieringsavtal som de tvÄ parterna ingick den 18 december 2017.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1