Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© vladek dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 december 2017

Insplorion har tecknat investeringsavtal om 60 miljoner

Kapitalet ska användas till accelererad kommersialisering av bolagets batterisensor.
Investeringen på upp till 60 miljoner kronor kommer att ske genom utgivning av konvertibler med tillhörande teckningsoptioner i flera steg, så kallade trancher, över 36 månader. Den första tranchen kommer ge Insplorion 10 miljoner kronor.

– Vårt batterisensorprojekt har under det senaste halvåret gjort stora framsteg. Dialogen med industriella aktörer har intensifierats och vi ser att vi har en lösning som har ett stort värde på marknaden. För att säkra att projektet fortsätter att utvecklas mot sin fulla potential har vi nu hittat en finansieringslösning som ger flexibel uppskalningsförmåga. Likaså står vi med denna lösning finansiellt starka i de pågående dialoger med större aktörer och vi kan satsa större egna resurser och därigenom bli en starkare part i kommande samarbeten, säger Patrik Dahlqvist, vd på Insplorion, i ett pressmeddelande.

Det är European Select Growth Opportunities Fund som kommer att teckna trancherna och investeringen relaterar till ett finansieringsavtal som de två parterna ingick den 18 december 2017.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1