Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Abax Elektronikproduktion | 28 december 2017

Abax förvärvar dansk konkurrent

Abax Group meddelar att företaget köper den danska konkurrenten Fleetfinder ApS. och fördubblar där med sin kundbas i Danmark.
– Jag är väldigt nöjd med att Fleetfinder blir en del av Abax. Deras tekniska lösningar och kunskap om de europeiska marknaderna kommer att tillföra vår kundgrupp bra och marknadsanpassade lösningar och produkter. Vi ser framemot att bli en del av Abax Group, säger Morten Callessen, CEO, Fleetfinder ApS.

Köpet av Fleetfinder lägger till uppskattningsvis 7’000 avtal till Abax existerande kundportfölj och öka de totala antal uppkopplade bilar till cirka 220’000. För Abax danska verksamhet innebär förvärvet nästan en fördubbling i antal kunder.

– Uppköpet av Fleetfinder är ett viktigt strategiskt beslut som förstärker Abax marknadsposition i de nordiska länderna. Det höga tempot i sammanslagningar som vi nu ser på de europeiska marknaderna kommer att fortsätta. Och Abax, med stöd av vår majoritetsägare Investcorp, kommer att vara tongivande i denna trend samtidigt som vi fortsätter in i 2018, säger Petter Quinsgaard, CEO, Abax Group.

Tillsammans med fem medarbetare från Fleetfinder har Morten beslutat sig för att fortsätta arbeta i Abax.

– Det var viktigt för oss att Morten valde att ansluta sig till Abax på vår resa framåt. Vi kommer ha stor nytta av hans långa erfarenhet och företagande inom telematikbranschen. Morten kommer att ha en viktig roll sida vid sida med vår CEO i Danmark, Pam Singh, och hennes team, säger Bjørn Erik Helgeland, COO, Abax Group.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1