Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Yaskawa Teknik | 05 februari 2018

Uppdrag ska främja automatisering och robotisering

Tillväxtverket har fått i uppdrag av regeringen att utforma ett program för att främja automation i små och medelstora industriföretag i alla delar av landet. På så sätt kan produktionsflöden förenklas och företag inom industrin växla upp och öka sin konkurrenskraft.
Tillväxtverket samarbetar tillsammans med Vinnova, Almi Företagspartner AB, Rise, Swerea AB samt högskolor och universitet för att öka företags kunskaper om användning av och investeringar i automationslösningar. Programmet ska bygga vidare på lärdomar från arbetet med Digitaliseringslyftet och regionala projekt.

Det långsiktiga målet med uppdraget är att företagen utvecklar sina produktionssystem och stärker sin konkurrenskraft. Uppdraget omfattar 110 miljoner kronor, kommer att pågå mellan 2018-2021 och ingår i regeringens nyindustrialiseringsstrategi Smart industri.

– Det går bra för industrin just nu, men de små och medelstora företagen har halkat efter i Sverige när det gäller digitalisering, inte minst inom robotisering och automation. Vi behöver komma ifatt andra länder för att klara Sveriges konkurrenskraft för framtiden. Vi utgår från våra erfarenheter från Digitaliseringslyftet för att genomföra ett robotlyft och nå många företag, säger Gunilla Thorstensson, projektledare och samordnare för Tillväxtverkets uppdrag inom Smart industri, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-14 11:24 V11.8.1-1