Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Yaskawa Teknik | 05 februari 2018

Uppdrag ska främja automatisering och robotisering

TillvÀxtverket har fÄtt i uppdrag av regeringen att utforma ett program för att frÀmja automation i smÄ och medelstora industriföretag i alla delar av landet. PÄ sÄ sÀtt kan produktionsflöden förenklas och företag inom industrin vÀxla upp och öka sin konkurrenskraft.
TillvÀxtverket samarbetar tillsammans med Vinnova, Almi Företagspartner AB, Rise, Swerea AB samt högskolor och universitet för att öka företags kunskaper om anvÀndning av och investeringar i automationslösningar. Programmet ska bygga vidare pÄ lÀrdomar frÄn arbetet med Digitaliseringslyftet och regionala projekt.

Det lÄngsiktiga mÄlet med uppdraget Àr att företagen utvecklar sina produktionssystem och stÀrker sin konkurrenskraft. Uppdraget omfattar 110 miljoner kronor, kommer att pÄgÄ mellan 2018-2021 och ingÄr i regeringens nyindustrialiseringsstrategi Smart industri.

– Det gĂ„r bra för industrin just nu, men de smĂ„ och medelstora företagen har halkat efter i Sverige nĂ€r det gĂ€ller digitalisering, inte minst inom robotisering och automation. Vi behöver komma ifatt andra lĂ€nder för att klara Sveriges konkurrenskraft för framtiden. Vi utgĂ„r frĂ„n vĂ„ra erfarenheter frĂ„n Digitaliseringslyftet för att genomföra ett robotlyft och nĂ„ mĂ„nga företag, sĂ€ger Gunilla Thorstensson, projektledare och samordnare för TillvĂ€xtverkets uppdrag inom Smart industri, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1