Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Electrolux Elektronikproduktion | 07 februari 2018

Konkurrensfusk av Electrolux enligt fransk myndighet

Den franska konkurrensmyndigheten tänker utfärda ett Statement of Objections där myndigheten menar att Electrolux har brutit mot de franska konkurrensbestämmelserna.
Under 2013 blev Electrolux årsredovisning föremål för en utredning av den franska konkurrensmyndigheten gällande möjlig överträdelse av konkurrensbestämmelser. Efter den utredningen har konkurrensmyndigheten beslutat att bedriva två separata utredningar, där den ena nu har lett till att myndigheten kommer att utfärda ett Statement of Objestions under mars 2018.

Ett Statement of Objections är ett steg i en utredning där myndigheten informerar de berörda parterna om sina preliminära slutsatser, men innebär inte att det informationen säger är det slutgiltiga utfallet.

I det kommande meddelandet hävdar den franska konkurrensmyndigheten att Electrolux och andra vitvarutillverkare har koordinerat prissättningen på vitvaror i Frankrike mellan september 2006 till april 2009.

När Electrolux har mottagit meddelandet kommer bolaget att utvärdera innehållet och i ett pressmeddelande menar Electrolux att utfallet av utredningarna kan få en väsentlig inverkan på Electrolux finansiella resultat och kassaflöde.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-14 11:24 V11.8.1-1