Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© flynt dreamstime.com Elektronikproduktion | 09 februari 2018

Qualcomm avvisar Broadcoms andra erbjudande

Qualcomms styrelse har enhälligt avvisat Broadcoms reviderade förslag att förvärva samtliga utestående Qualcomm-aktier för 82,00 dollar per aktie (drygt 662,90 kronor).
Efter en granskning av Broadcoms förslag om att köpa de utestående aktierna för sammanlagt cirka 950 miljarder kronor fastställde styrelsen i Qualcomm att erbjudandet väsentligt undervärderar bolaget. Qualcomm har dock erbjudit sig att träffas med Broadcom för att se om de kan ta itu med de allvarliga bristerna i värde och visshet i sitt förslag, enligt ett pressmeddelande från Qualcomm.

Ett av de problem som Qualcomm upplever med det reviderade erbjudandet är att det inte lägger något värde till Qualcomms pågående förvärv av NXP, att det inte lägger något värde för den förväntade upplösningen av bolagets nuvarande tvister kring licensering samt inte lägger något värde för de möjligheter som finns inom 5G.

I ett officiellt svarsbrev till Broadcom säger styrelsens ordförande, Paul E. Jacobs, att förslaget inte bara undervärderade Qualcomm utan även ”faller långt ifrån det fasta åtagandet som styrelsen skulle kräva med tanke på den betydande nackdelen av en misslyckad transaktion”.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-2