Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© flynt dreamstime.com Elektronikproduktion | 09 februari 2018

Qualcomm avvisar Broadcoms andra erbjudande

Qualcomms styrelse har enhÀlligt avvisat Broadcoms reviderade förslag att förvÀrva samtliga utestÄende Qualcomm-aktier för 82,00 dollar per aktie (drygt 662,90 kronor).
Efter en granskning av Broadcoms förslag om att köpa de utestÄende aktierna för sammanlagt cirka 950 miljarder kronor faststÀllde styrelsen i Qualcomm att erbjudandet vÀsentligt undervÀrderar bolaget. Qualcomm har dock erbjudit sig att trÀffas med Broadcom för att se om de kan ta itu med de allvarliga bristerna i vÀrde och visshet i sitt förslag, enligt ett pressmeddelande frÄn Qualcomm.

Ett av de problem som Qualcomm upplever med det reviderade erbjudandet Àr att det inte lÀgger nÄgot vÀrde till Qualcomms pÄgÄende förvÀrv av NXP, att det inte lÀgger nÄgot vÀrde för den förvÀntade upplösningen av bolagets nuvarande tvister kring licensering samt inte lÀgger nÄgot vÀrde för de möjligheter som finns inom 5G.

I ett officiellt svarsbrev till Broadcom sĂ€ger styrelsens ordförande, Paul E. Jacobs, att förslaget inte bara undervĂ€rderade Qualcomm utan Ă€ven ”faller lĂ„ngt ifrĂ„n det fasta Ă„tagandet som styrelsen skulle krĂ€va med tanke pĂ„ den betydande nackdelen av en misslyckad transaktion”.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1