Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 01 oktober 2002

Anoto och Hitachi Maxell i avtal

Anoto och Hitachi Maxell Ltd, ett världsledande företag inom elektronik och datalagring, har tecknat ett licensavtal för tillverkning av digitala pennor med Anoto funktionalitet.
Den första digitala pennan lanseras under andra kvartalet 2003 i Japan. Avtalet innebär NRE (Non Refundable Engineering) intäkter på 6 MSEK för Anoto, avseende Hitachi Maxells första digitala penna, som är baserad på andra generationens pennplattform. Därefter kommer royaltyintäkter per penna utgöra huvudintäkten för Anoto.

Hitachi Maxell, med expertis inom design och tillverkning av elektronikprodukter, optiska komponenter, batterier och Bluetooth moduler, kommer att utveckla, tillverka och marknadsföra digitala pennor med Anoto funktionalitet till OEM kunder. Digitala pennor med Anoto funktionalitet kommer att säljas under flera varumärken anpassade för olika tjänster med både konsumenter och företag som målgrupper. Den första digitala pennan kommer att baseras på andra generations pennplattform som stödjer både Bluetooth och USB kommunikation. Pennplattformen är anpassad för kommunikation med både mobiltelefoner och datorer.

"Japan är en mycket viktig marknad och vi ser det faktum att Hitachi Maxell nu kommer att utveckla och tillverka digitala pennor med Anoto funktionalitet som ett betydande genombrott. Samarbetet med Hitachi Maxell kommer att vara av stor betydelse för vår framgång i Japan men kan också expandera globalt. Vår avsikt är att samarbetet med Hitachi Maxell skall utvecklas till ett långsiktigt strategiskt samarbete som även omfattar teknologiutveckling," säger Christer Fåhraeus, koncernchef för Anoto Group AB.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2