Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 oktober 2002

"Flex svek oss!"

Beslutet om att flytta produktionen av telefonen P800 till Sony Ericssons fabrik i Frankrike tyder på att man parallellt har arbetat med utvecklingen.
Metallklubben i hos Flextronics Regional Manufacturing Operation
Design Services i Linköping känner sig lurade "Det känns som ett svek", säger vice klubbordförande i Metall, Magnus Öhrn, till Corren. Enligt Corren är det för metallklubben klart att Sony Ericsson inte fullföljt sina åtaganden gentemot Flex i Linköping. Fackens motpart är Flex, och det är med dem man ska försöka komma till en uppgörelse liknande den som tidigare Ericssonanställda fick och som de medföljande till Flex hade som alternativ.

Alla 158 metallanställda är nu uppsagda. Corren skriver att folk som nu får gå kunde istället ha gått med i Linköpings utvecklingscentrum. Flex lovade tidigare så mycket vid anställningserbjudandet och att man skulle bli världsledande inom elektronik.

"Lyckas man inte komma överens på ett professionellt sätt får man komma fram till en trygghetslösning i form av vanlig uppsägningstid på sex månader", säger Magnus Öhrn.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-24 23:28 V9.4.0-1