Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 04 oktober 2002

Autoliv öppnar i Korea

Autoliv har öppnat en fabrik för krockkuddar och säkerhetsbälten i Korea.
Försäljningen för det koreanska dotterbolag, Autoliv-Mando Corporation (AMC), stiger snabbt - med 30% hittills i år, och om två år väntas omsättningen ha ökat till 1,5 miljarder kronor från knappt 400 milj kr i år, delvis som en följd av omlokalisering av produktion från Autoliv-bolag i andra länder.

Investeringen på 90 milj kr i den nya fabriken behövs också för att flytta tillverkningen till Seoul, närmare kunderna. Idag sker en del av tillverkningen i en hyrd byggnad i närheten av Wonju. Resten av produktionen för den koreanska marknaden sker i USA och andra länder. Även denna del av tillverkningen kan nu förläggas till Korea.

Autoliv-Mando levererar krockkuddar till Hyundai Motors. Nu får det koreanska bolaget möjlighet att också tillverka säkerhetsbälten, säkerhetselektronik och flera andra Autoliv-produkter. Dessutom kan AMC vidga sin kundkrets till de andra koreanska bilföretagen, såsom Kia, Ssangyong och Daewoo.

Den byggnadsetapp som just avslutats omfattar 10,000 kvadratmeter för tillverkning och krocklabb. I den första etappen ingår också kontor för kontor och försäljningsavdelning. Den andra etappen påbörjas om tre år och omfatta ytterligare 5.000 kvadratmeter produktionsyta.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-25 11:14 V9.5.0-2