Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© BMW Elektronikproduktion | 13 april 2018

BMW öppnar upp center för självkörande bilar

Fordonsjätten öppnade nyligen upp dörrarna till BMW Autonomous Driving Campus i München, ett utvecklingscenter där BMW och partners utvecklar självkörande bilar.
I centret kommer experter inom olika områden att arbeta för att nå målet om självkörande bilar. 1’800 anställda och 500 testfordon får plats i centret som är en stor del av BMW:s satsning på framtiden. Hittills i år har bolaget investerat cirka 7 miljarder euro (cirka 72,6 miljarder kronor) i självkörande bilar och elektrifiering.

BMW Autonomous Driving Campus ska lägga grunden för lanseringen av BMW iNext år 2021, som kommer vara den första självkörande BMW-modellen som når marknaden.

Implementeringen av självkörning kan delas in i fem steg; Feet off, Hands off, Eyes off, Attention off och Passenger. BMW menar att med BMW iNext kommer startskottet för nivå 3 och 4.

– Hållbar mobilitet och autonom körning går hand i hand. Vi kommer att lansera autonom teknik i iNext år 2021. Det innebär att vi tekniskt har bemästrat nivå tre till fem. Systemet kommer att vara fullt integrerat och säkert. I år kommer vi dubbla storleken på vår självkörande testflotta till runt 80 fordon, säger Harald Krüger, global vd på BMW Group, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1