Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 07 oktober 2002

Pris till Powerbox VD

Per Olof Mannerford från Powerbox International AB i Gnesta blev region Stockholms främsta entreprenör i tävlingen Entrepreneur Of The Year


Tävlingen arrangerad av Ernst&Young och Svenskt Näringsliv. Juryns motivering var "en dynamisk och drivande entreprenör som i kraft av affärssinne, målmedvetenhet och förmåga att motivera sina medarbetare lyckats skapa en spännande virtuell företagsstruktur av internationell dignitet". Dessutom korades Ulrika Gradén och Maria Matsson (GM Marknadskommunikation AB) till Årets Stjärnskott med motiveringen " två entusiastiska och målinriktade entreprenörer som i en starkt konkurrensutsatt lågprisbransch lyckats utveckla en framgångsrik verksamhet präglad av kvalitet och högt kundvärde". Övriga finalister var; Stig Johansson (Vittra Utbildning AB), Bo Lundevall (Dustin AB) samt Leif Möller och Ingemar Fraim (Mekonomen Grossist AB).

Entreprenörskap är starkt kopplat till ekonomisk tillväxt. Genom tävlingen Entrepreneur Of The Year vill vi lyfta fram vikten av de insatser som entreprenörerna står för i Sverige. - Tittar vi på tillgänglig statistik kan vi konstatera att det i Stockholms län startas fler nya företag per innevånare än genomsnittet för landet. Tyvärr visar också statistiken att nyföretagande sjunkit över 16% i hela landet och med över 18% i vår region säger Stefan Hultstrand, tillväxtansvarig på Ernst&Young AB.

Entrepreneur Of The Year är en av Sveriges största utmärkelser för entreprenörer. Vägen dit består av regionala nomineringar och uttagningar. Tio regionala vinnare går vidare till den nationella finalen. Under finalen utses en nationell vinnare av titeln som kommer att representera Sverige i världsfinalen, Ernst&Young World Entrepreneur Of The Year. Vinnaren är den som bäst personifierar kriterierna: ledarskap, verksamhetsutveckling och lönsamhet, utan att göra avkall på etik och moral. De nominerade är med andra ord förebilder för svenskt näringsliv.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1