Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 07 oktober 2002

Fyra i ett

Nytt kontaktdon klarar av att hantera fyra olika minnesmoduler.
Utvecklingen av produkter för extern minneslagring har gått från standardiserade produkter som PCMCIA och Compact Flash till allt mindre enheter mindre än ett frimärke. När dessa små minnesmoduler kom så fanns ingen gällande standard. Utan varje företag som tog fram en produkt, gjorde sina egna lösningar på minnesmoduler och tillhörande kontaktdon. Typexempel där är Sony och deras MemoryStick.

Vad det gäller standardiseringen så kan man nog idag säga att de största producenterna/produkterna har kommit att bli s.k. "standard". Sålunda finns det några varianter att välja mellan, t.ex. MultiMediaCard (MMC), SecureDigitalCard (SD Card), SmartMediaCard och MemoryStick. Vilken som skall användas beror på applikation.

För att slippa detta val i ett konstruktions stadie så har AD-Contakt släppt ett kontaktdon som kan hantera ovan nämnda minnesmoduler i ett och samma kontaktdon. Donet består av 1 artikel och är SMT anpassat.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-2