Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 07 oktober 2002

Cypress i avtal med Infineon och Micron

Cypress Semiconductor Corporation, Infineon Technologies, och Micron Technology ska gemensamt utveckla specifikationerna för CellularRAMT-minnen, en ny familj Pseudo-SRAM för mobiltelefoner.
CellularRAM-minnena ska möta de ökade kraven på minneskapacitet och bandbredd i kommande 2.5G och 3G-mobiltelefoner. De nya minnena kostar mindre per bit än dagens lösningar och är benkompatibla med SRAM-minnen. De har låg strömförbrukning, kräver ingen yttre refresh och är dessutom rena drop-in ersättningar för de asynkrona lågeffekts-SRAM som används i dagens mobiltelefonkonstruktioner.

Avsikten med samarbetet är att erbjuda kunder pinn- och funktionskompatibla produkter från flera leverantörer baserade på en gemensamt framtagen CellularRAM-specifikation. De tre företagen kommer att konstruera och tillverka produkterna enligt sina egna konstruktions- och processteknologier.

CellularRAM:s utrymmesbesparande DRAM-teknik med 1 transistor per cell (1T) har betydande fördelar jämfört med konventionella SRAM med 6 transistorer (6T) per cell. Klockfrekvensen hos CellularRAM är 108 MHz, den initiala latenstiden 60 ns, och bandbredden 216 Mbyte/s (1,6 Gbit/s). De nya minnena har Intel W18- och Micron Flash burst-kompatibla protokoll och olika I/O-spänningsalternativ.

Infineon och Micron kommer att introducera flera CellularRAM-produkter under de närmaste 12 månaderna. Den första är ett 32 Mb-minne organiserat som 2M × 16 och som väntas bli tillgängligt mot slutet av året. Ett 16 Mb- och ett 64 Mb-minne organiserade som 1M × 16 respektive 4M × 16, kommer kort därefter. Alla tre företagen samarbetar om definitionen för nästa generation av CellularRAM-familjen, ett 128 Mb-minne, som ska finnas i provkvantiteter under andra halvåret 2003.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2