Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 oktober 2002

Vinnova ska rädda Ericssonutveckling

Regeringen vill se Ericssons utveckling räddas fort. Senast den femtonde november ska Vinnova ha inlämnat ett förslag till regeringen om hur man kan rädda Ericssons forskning.
"Idag kan Ericsson knappast ha någon annan strategi än att överleva, och därmed skära bort allt som inte är kärnverksamhet", säger Vinnovas generaldirektör Per Eriksson till Ny Teknik. "Vi ser då att områden lämnas som kan ge tillväxt om ett par år".

Initiativet kommer från Länsstyrelsen i Stockholm, som tillsammans med Ericsson, KTH, Vinnova och länsarbetsnämnden tagit fram ett förslag vars mål är att rädda Stockholm som framstående IT-region.

Bland de uppsagda finns en betydande del utvecklingsingenjörer, många av dem under 35 år.
Förslaget gäller i första hand Stockholmsregionen, Luleå och Karlskrona. Men internt inom Vinnova har redan ett arbete påbörjats för att fånga upp friställda från Ericssons utvecklingsprojekt ute i landet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2