Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© maksim pasko dreamstime.com Elektronikproduktion | 05 juni 2018

Telia, KTH och Ericsson bygger utvecklingsmiljö för 5G

Telia och KTH har kommit överens som att bygga en utvecklingsmiljö för 5G på KTH Campus i Stockholm, med Ericsson som partner.
Utvecklingsmiljön kommer att vara tillgänglig för studenter och forskare att testa olika 5G-tillämpningar med stöd av industrin.

– Satsningen vi gör tillsammans med Telia och KTH genom att bygga ett 5G-nät på KTH Campus är ytterligare ett steg i vår fortsatta investering inom forskning och utveckling för att vara ledande inom 5G. Det är viktigt för oss att vara en del av ekosystemet av näringsliv, operatörer och akademin för att Sverige ska fortsätta vara ledande inom 5G. 5G kommer kunna accelerera digitaliseringen av samhälle, företagande och individers liv säger Joakim Sorelius, Head of Development Unit Networks hos Ericsson, i ett pressmeddelande.

Samarbetet mellan de tre parterna är en del av Digital Demo Stockholm, en satsning som har som mål att hitta digitala lösningar på samhällsutmaningar.

– Det är mycket spännande med en så konkret satsning, där utvecklingen av nya tekniska 5G-lösningar tar plats i den fysiska KTH-miljön. Det kommer att ge våra forskare, lärare och studenter fina möjligheter att vara med och utveckla ökad förståelse för de krav som ställs på 5G och kommande generationer av telenät. Jag tycker även forskningssamarbetet visar att vi i Sverige är duktiga på samverkan, något som KTH prioriterar genom att bland annat driva Digital Demo Stockholm, säger Mikael Östling, prorektor på KTH, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1