Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Phantom Auto Elektronikproduktion | 05 juni 2018

Nevs i amerikanskt samarbete om fjärrstyrda självkörande bilar

Nevs har tecknat ett samarbetsavtal med Phantom Auto, verksamt inom fjärrstyrda säkerhetsteknologier för elbilar, för att globalt implementera Nevs självkörande elbilar på bästa sätt.
– Våra självkörande fordon ska kunna köra från A till B, vilket innebär att de måste klara av alla hinder de kan komma att möta på vägen. Det kan gälla oplogade vägar, vägarbeten och andra stopp på vägen. Phantom Autos fjärrstyrda säkerhetsteknologier innebär att passagerare i våra bilar kommer att ta sig fram säkert och effektivt, förbi alla besvärligheter på vägen. Därför är det här mycket spännande, jag är mycket glad åt att vi har fått Phantom Auto som partner, säger Stefan Tilk, vd och koncernchef för Nevs, i ett pressmeddelande.

Amerikanska Phantom Auto, som har sin bas i Silicon Valley, Kalifornien, gör det möjligt för en fjärransluten operatör att ta över driften av en självkörande bil om det händer något i trafiken som bilen inte kan lösa själv.

– Det är absolut nödvändigt att självkörande fordon kan användas på ett optimalt säkert sätt. Genom att använda Phantom Autos fjärrstyrda säkerhetsteknik kommer NEVS fordon att ha en fjärroperatör beredd, som vid behov kan ta över kontrollen, så att passagerarna kan garanteras högsta säkerhet, säger Shai Magzimof, koncernchef för Phantom Auto.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2