Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt Elektronikproduktion | 07 juni 2018

Nu startar Northvolt byggandet av sin batterifabrik

I dag, 7 juni, tog Northvolt emot miljötillstÄndet för etableringen av sin batterifabrik i SkellefteÄ och startskottet för anlÀggningen startar i morgon.
– I dag markerar Ă€nnu en viktig milstolpe för Northvolt och batteriets vĂ€rdekedja som börjar ta form i Europa. Vi kommer att börja bygga i SkellefteĂ„ i morgon, vilket innebĂ€r att vi Ă€r vĂ€l placerade för att hĂ„lla vĂ„r tidslinje, sĂ€ger Peter Carlsson, vd och grundare av Northvolt, i ett pressmeddelande den 7 juni 2018.

Den första fasen av byggandet bestÄr till största del av markberedningar och berÀknas vara genomförd under andra halvÄret 2019. Fasen finansieras inom ramen för den nuvarande finansieringen. Northvolt har initierat en process för att stötta den finansiering som krÀvs för investeringar i byggnader, material och utrustning som kommer att Àga rum i nÀsta fas till fabrikens första del Àr fÀrdig i slutet av 2020.

MiljötillstÄndet omfattar bÄde konstruktion och drift och beviljades av mark- och miljödomstolen i UmeÄ. TillstÄndet utrÀttades för den första delen av fabriken som kommer att slutföras 2020 och producera 8 GWh cellkapacitet Ärligen. Den fullstÀndiga fabriken Àr berÀknad att stÄ klar 2023.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1