Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt Elektronikproduktion | 07 juni 2018

Nu startar Northvolt byggandet av sin batterifabrik

I dag, 7 juni, tog Northvolt emot miljötillståndet för etableringen av sin batterifabrik i Skellefteå och startskottet för anläggningen startar i morgon.
– I dag markerar ännu en viktig milstolpe för Northvolt och batteriets värdekedja som börjar ta form i Europa. Vi kommer att börja bygga i Skellefteå i morgon, vilket innebär att vi är väl placerade för att hålla vår tidslinje, säger Peter Carlsson, vd och grundare av Northvolt, i ett pressmeddelande den 7 juni 2018.

Den första fasen av byggandet består till största del av markberedningar och beräknas vara genomförd under andra halvåret 2019. Fasen finansieras inom ramen för den nuvarande finansieringen. Northvolt har initierat en process för att stötta den finansiering som krävs för investeringar i byggnader, material och utrustning som kommer att äga rum i nästa fas till fabrikens första del är färdig i slutet av 2020.

Miljötillståndet omfattar både konstruktion och drift och beviljades av mark- och miljödomstolen i Umeå. Tillståndet uträttades för den första delen av fabriken som kommer att slutföras 2020 och producera 8 GWh cellkapacitet årligen. Den fullständiga fabriken är beräknad att stå klar 2023.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2