Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 14 oktober 2002

NEK/CDT lägger ned i Skene

I onsdags inleddes MBL-förhandlingar på NEK/CDT Kabel i Skene som ska lägga ned fabriken och säga upp samtliga anställda. Detta är den andra nedläggningen bland svenska kablagetillverkare på kort tid.
Det var för två veckor sen som moderföretaget NEK/CDT meddelade att kabelfabriken i Skene skulle läggas ned och att alla de 94 anställda skulle förlora sina jobb och det är det som man nu förhandlar om.

Företaget, som bland annat tillverkar telecom- och nätverkskabel i Skene, förklarar nedläggningen med att försäljningen har sjunkit med 40 procent jämfört med förra året - på grund av en kraftig nedgång i efterfrågan på marknaden. NEK/CDT ingår i den amerikanska kablagejätten Cable Design Technologies (CDT), Fabriken i Skene beräknas vara helt avvecklad inom ett halvår. Tidigare meddelade vi om att även kablagetillverkaren Connecto har begärts i konkurs.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Läs även
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2