Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Elektronikproduktion | 12 juni 2018

Volvo får största ordern på hybridfordon någonsin

Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag Nova Bus har fått en order på 497 hybridbussar från kanadensiska Quebec.
Kontraktet mellan Nova Bus och kollektivtrafikhuvudmännen i Quebec löper mellan 2020 till 2024 och innebär leverans av 497 stycken hybridbussar LFS HEV, vilket är den största ordern i Nova Bus historia och den största orden på hybridfordon i Volvokoncernens historia.

Ordern omfattar även option på upp till 1’028 bussar till trafikhuvudmännen verksamma i provinsen Quebecs nio största städer.

– Vi är mycket stolta över det erkännande av vårt erbjudande inom elektromobiliet som ordern innebär, och att detta är den största ordern hittills för elektrifierade fordon inom Volvokoncernen. Ordern är ett resultat av den goda relation som ATUQ, Nova Bus och Volvo Bussar har utvecklat genom åren. Volvo Bussars vision är att stödja städerna i omställningen till en hållbar kollektivtrafik för att möta utmaningarna vad gäller luftkvalitet, trängsel och buller. Det känns väldigt inspirerande att vara en av Quebecs partners på denna resa, säger Håkan Agnevall, vd för Volvo Bussar, i ett pressmeddelande.


I ett samtal med Evertiq bekräftar Helena Lind, Manager Media Relations vid Volvo Bussar, att ordern är separat från en tidigare beställning på 475 hybridbussar till Quebec som gjordes redan 2013. I ordern från 2013 fanns även en option på ytterligare drygt 1200 fordon – men som det förtydligades till Evertiq är dessa ordrar helt fristående från varandra.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1