Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission Malmo Elektronikproduktion | 13 juni 2018

Inission Malmö halverar ledtiden

Med sitt verksamhetssystem Inspirit har Inission som mål att 2020 kunna producera dubbelt så mycket på hälften av tiden, med lika många anställda som 2015. Nu har Inission Malmö kommit ett steg på vägen.
Målet som Inission har satt upp för sig själva ska åstadkommas genom att flödesorientera verksamheten och arbeta smartare, med andra ord: Lean.

Inission Malmö har genomfört ett enstycksflödes-projekt som från början kom från ett krav av en kund.

– Det började med att vi fick ett krav från kunden om att kunna leverera produkterna inom två veckor från beställning. Det var en avancerad produkt med både montering av mekanik- såsom elektronikdelar. För att klara det fick vi sätta oss ner och tänka till. Till detta förbättringsprojekt fick vi en del inspiration från Inissions Munkforsfabrik som kört med enstycksflöden en tid, säger Rafi Mikael, Pre-production Engineer vid Inission Malmö och en av ledarna för projektet, i ett pressmeddelande.

Tidigare tillverkades mekanikdelen för sig och elektronikdelen för sig. Dessa lades sedan på lager i väntan på en ihopmonteringsorder. Men med det nya kravet behövde ledtiden för produkterna kortas ner, och Rafi Mikael och Ola Jeppsson, Pre-production Engineer och den andra ledaren för projektet, kom med idén att personalen skulle arbeta i en grupp med oavbrutet flöde, från förtest till sluttest.

– Allt material som personalen behöver finns i enstycksflödets direkta närhet. På första stationen programmeras och förtestas kortet naket, det vill säga utan kapsling. På station två och tre monteras de mekaniska delarna, till exempel kylare och skruvar. På fjärde stationen monteras de elektroniska delarna, kortet kapslas och sedan mäts transformatorn. Därefter sätts locket på. På den femte och sista stationen utförs sluttestet, korten förs in i en kammare och ansluts till en reaktor, förklarar Ola Jeppsson.

Resultatet av enstycksflödet hos Inission Malmö är en minskat ledtid på 50 procent och en minskad byggtid på 25 procent. För närvarande har företaget två enstycksflöden och det planeras för ett tredje.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2