Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission Malmo Elektronikproduktion | 13 juni 2018

Inission Malmö halverar ledtiden

Med sitt verksamhetssystem Inspirit har Inission som mÄl att 2020 kunna producera dubbelt sÄ mycket pÄ hÀlften av tiden, med lika mÄnga anstÀllda som 2015. Nu har Inission Malmö kommit ett steg pÄ vÀgen.
MÄlet som Inission har satt upp för sig sjÀlva ska Ästadkommas genom att flödesorientera verksamheten och arbeta smartare, med andra ord: Lean.

Inission Malmö har genomfört ett enstycksflödes-projekt som frÄn början kom frÄn ett krav av en kund.

– Det började med att vi fick ett krav frĂ„n kunden om att kunna leverera produkterna inom tvĂ„ veckor frĂ„n bestĂ€llning. Det var en avancerad produkt med bĂ„de montering av mekanik- sĂ„som elektronikdelar. För att klara det fick vi sĂ€tta oss ner och tĂ€nka till. Till detta förbĂ€ttringsprojekt fick vi en del inspiration frĂ„n Inissions Munkforsfabrik som kört med enstycksflöden en tid, sĂ€ger Rafi Mikael, Pre-production Engineer vid Inission Malmö och en av ledarna för projektet, i ett pressmeddelande.

Tidigare tillverkades mekanikdelen för sig och elektronikdelen för sig. Dessa lades sedan pÄ lager i vÀntan pÄ en ihopmonteringsorder. Men med det nya kravet behövde ledtiden för produkterna kortas ner, och Rafi Mikael och Ola Jeppsson, Pre-production Engineer och den andra ledaren för projektet, kom med idén att personalen skulle arbeta i en grupp med oavbrutet flöde, frÄn förtest till sluttest.

– Allt material som personalen behöver finns i enstycksflödets direkta nĂ€rhet. PĂ„ första stationen programmeras och förtestas kortet naket, det vill sĂ€ga utan kapsling. PĂ„ station tvĂ„ och tre monteras de mekaniska delarna, till exempel kylare och skruvar. PĂ„ fjĂ€rde stationen monteras de elektroniska delarna, kortet kapslas och sedan mĂ€ts transformatorn. DĂ€refter sĂ€tts locket pĂ„. PĂ„ den femte och sista stationen utförs sluttestet, korten förs in i en kammare och ansluts till en reaktor, förklarar Ola Jeppsson.

Resultatet av enstycksflödet hos Inission Malmö Àr en minskat ledtid pÄ 50 procent och en minskad byggtid pÄ 25 procent. För nÀrvarande har företaget tvÄ enstycksflöden och det planeras för ett tredje.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2