Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars Elektronikproduktion | 14 juni 2018

Volvos självkörande bilar i Göteborg stoppas

I december meddelade Volvo Cars att flera familjer i Göteborg skulle testa bolagets autonoma bilar på allmänna vägar. Nu stoppas det samarbetet av Transportstyrelsen, rapporterar Dagens Industri.
Projektet Drive Me är ett forskningsprojekt som Volvo tagit fram för att optimera utvecklingen av autonoma fordon. Planen var att familjer i Göteborgsområdet skulle köra bilarna på allmänna vägar för att samla in data och hjälpa bolaget i utvecklingen. Nu stoppas planerna av Transportstyrelsen.

– Juridiskt kan vi inte ge tillstånd till tredje part. Ingen som inte jobbar på Volvo Cars kan få delta i det här projektet för då blir det oklart kring ansvaret om olyckan skulle vara framme, säger Björn Hansson, utredare på Transportstyrelsen, till DI.

Volvo själva kommer arbeta för att få ordning på reglerna inom projektet, så att det kan fortsätta.

– Vi jobbar på med processen och som vi ser det är det en del tolkningar och definitioner där vi har olika syn, men som vi hoppas kunna hitta en lösning på. Familjerna skulle framför allt ge oss kunskap om beteendet kring autonom körning. Den kunskapen får vi nu samla in på annat sätt, säger Anders Eugensson, säkerhetsstrateg på Volvo Cars, till DI.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2