Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 15 oktober 2002

Effnet köper Faktum Elektronik

Effnet Group förvärvar Factum Elektronik av Teracom
Effnet Group har förvärvat Factum Elektronik av Teracom. Factum utvecklar och säljer system för digitalradio, DAB, samt digitalt stereoljud i tv-utsändningar, NICAM. Under perioden januari - september år 2002 omsatte Factum Elektronik 14 MSEK.

- Factum Elektronik och dess ägare Teracom har under flera år målmedvetet investerat stora resurser i den tekniska utvecklingen av digitalradiosystem för broadcasting-marknaden. När denna marknad nu står inför en sannolikt stark utveckling, kommer vår erfarenhet av internationell kommersialisering av teknikprojekt att kunna generera betydande utväxling, och därigenom bli en intressant investering för Effnets aktieägare. Genom förvärvet av Factum inleder vi också implementeringen av vår selektiva förvärvsstrategi av teknikbolag, kommenterar Göran E Larsson, vd Effnet Group.

- Faktum Elektronik har utvecklat ledande produkter för en marknad som nu står i startgroparna. I detta läge är det nödvändigt för bolaget att finna en miljö för att genomföra sin internationella lansering. Där kommer Effnets erfarenhet väl till pass, säger Göran Arvedahl, vice vd Teracom.

- Försäljningen av Faktum Elektronik är en av punkterna i Teracom-koncernens åtgärdsprogram, vars syfte är att förbättra lönsamheten genom att fokusera på kärnaffären - distribution av radio och tv. Åtgärdsprogrammet kommer att börja ge effekt redan år 2002, men beräknas ge full effekt år 2004, tillägger Göran Arvedahl.

- Efter flera år av koncentrerad teknisk utveckling, har vi nu spjutspetsprodukter med internationell bärkraft. Vi behöver nu förstärka vårt fokus på internationell marknadsexploatering. Effnet kommer att tillföra betydande erfarenhet och kompetens inom detta område, kommenterar Johan Ericsson, vd Factum Elektronik.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1