Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Electrolux Elektronikproduktion | 02 augusti 2018

Anställda vid Electrolux i Italien strejkar i hettan

De anstÀllda vid en Electroluxfabrik i Italien strejkar pÄ grund av för hög vÀrme i anledningen, och menar att ledningen inte gör tillrÀckligt Ät problemet, enligt Dagens Industri.
I Susegana, utanför Treviso i norra Italien, har det varit över 35 grader varje dag under sommaren, vilket har lett till varma arbetsdagar för anstÀllda i en Electroluxfabrik. De anstÀllda ville dÀrför ha 10 minuters paus per timme för att kunna svalka sig eller sÀnka produktionstempot, skriver DI.

Det sa dock ledningen nej till, och stĂ€llde istĂ€llet fram vattenmelonskivor i personalmatsalen för de anstĂ€llda att svalka sig med. Enligt en anstĂ€lld Ă€r temperaturen i fabriken ”infernalisk”, skriver DI.

PÄ mÄndagen gick de anstÀllda hem frÄn jobbet klockan 20.30 efter ledningens nekande besked om pauserna. Electrolux svenska pressavdelning bekrÀftar för DI att det pÄgÄtt en strejk vid anlÀggningen i Susegana.

"Det rÄder hetta i Italien och det har varit strejk i fabriken pÄ grund av detta. Vi försöker göra sÄ gott vi kan för att ha sÄ hÀlsosamma arbetsförhÄllanden för alla anstÀllda. Dels sÄ erbjuder vi vatten och frukt under hela sommarperioden, men ocksÄ att det görs kontinuerliga kontroller av vÀrmen och luftfuktigheten i fabriken bÄde av interna tekniker men ocksÄ av externa experter", sÀger Arba Kokalari pÄ Electrolux pressavdelning till Dagens Industri.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2