Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Electrolux Elektronikproduktion | 02 augusti 2018

Anställda vid Electrolux i Italien strejkar i hettan

De anställda vid en Electroluxfabrik i Italien strejkar på grund av för hög värme i anledningen, och menar att ledningen inte gör tillräckligt åt problemet, enligt Dagens Industri.
I Susegana, utanför Treviso i norra Italien, har det varit över 35 grader varje dag under sommaren, vilket har lett till varma arbetsdagar för anställda i en Electroluxfabrik. De anställda ville därför ha 10 minuters paus per timme för att kunna svalka sig eller sänka produktionstempot, skriver DI.

Det sa dock ledningen nej till, och ställde istället fram vattenmelonskivor i personalmatsalen för de anställda att svalka sig med. Enligt en anställd är temperaturen i fabriken ”infernalisk”, skriver DI.

På måndagen gick de anställda hem från jobbet klockan 20.30 efter ledningens nekande besked om pauserna. Electrolux svenska pressavdelning bekräftar för DI att det pågått en strejk vid anläggningen i Susegana.

"Det råder hetta i Italien och det har varit strejk i fabriken på grund av detta. Vi försöker göra så gott vi kan för att ha så hälsosamma arbetsförhållanden för alla anställda. Dels så erbjuder vi vatten och frukt under hela sommarperioden, men också att det görs kontinuerliga kontroller av värmen och luftfuktigheten i fabriken både av interna tekniker men också av externa experter", säger Arba Kokalari på Electrolux pressavdelning till Dagens Industri.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1