Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PiezoMotor AB Elektronikproduktion | 06 augusti 2018

PiezoMotor fortsätter globalt utvecklingssamarbete

PiezoMotor Uppsala AB har avslutat den första projektfasen i samarbetet med ett globalt teknik- och elektronikbolag, och har mottagit en bekrÀftelse pÄ att nÀsta utvecklingsfas ska inledas omedelbart.
Samarbetet inleddes vid Ärsskiftet och under Ärets tvÄ första kvartal har PiezoMotor arbetat med utvecklingen av den nya mikromotorn. Goda tekniska resultat har uppnÄtts, enligt bolagen, och utvecklingen gÄr nu in i nÀsta fas. Kommande projektfas strÀcker sig till omkring oktober 2018 och innefattar bland annat elektronikoptimering.

Det kommande arbetet ska ocksÄ leda till de första smÄskaliga leveranserna av den nya motorn till samarbetspartnern.

PiezoMotors intÀkter frÄn den första projektfasen uppgÄr till cirka 2,5 miljoner kronor. IntÀkterna frÄn projektets andra fas berÀknas generera intÀkter om cirka 2,7 miljoner kronor. I likhet med den första fasen avser intÀkterna frÀmst kostnadstÀckning.

– Vi Ă€r mycket nöjda och stolta över vad vi har Ă„stadkommit under Ă„rets första halvĂ„r. Vi har i det hĂ€r samarbetet uppnĂ„tt tekniska resultat ingen tidigare har kunnat prestera. Projektet löper nu vidare med bibehĂ„llen intensitet och parallellt med det pĂ„gĂ„ende projektarbetet fortgĂ„r utvĂ€rderingen av den nya mikromotorn för flera andra massvolymapplikationer liksom arbetet kring utvĂ€rdering av de olika alternativen för fullskalig produktionssĂ€ttning, sĂ€ger Johan Westermark, vd för PiezoMotor, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2