Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PiezoMotor AB Elektronikproduktion | 06 augusti 2018

PiezoMotor fortsätter globalt utvecklingssamarbete

PiezoMotor Uppsala AB har avslutat den första projektfasen i samarbetet med ett globalt teknik- och elektronikbolag, och har mottagit en bekräftelse på att nästa utvecklingsfas ska inledas omedelbart.
Samarbetet inleddes vid årsskiftet och under årets två första kvartal har PiezoMotor arbetat med utvecklingen av den nya mikromotorn. Goda tekniska resultat har uppnåtts, enligt bolagen, och utvecklingen går nu in i nästa fas. Kommande projektfas sträcker sig till omkring oktober 2018 och innefattar bland annat elektronikoptimering.

Det kommande arbetet ska också leda till de första småskaliga leveranserna av den nya motorn till samarbetspartnern.

PiezoMotors intäkter från den första projektfasen uppgår till cirka 2,5 miljoner kronor. Intäkterna från projektets andra fas beräknas generera intäkter om cirka 2,7 miljoner kronor. I likhet med den första fasen avser intäkterna främst kostnadstäckning.

– Vi är mycket nöjda och stolta över vad vi har åstadkommit under årets första halvår. Vi har i det här samarbetet uppnått tekniska resultat ingen tidigare har kunnat prestera. Projektet löper nu vidare med bibehållen intensitet och parallellt med det pågående projektarbetet fortgår utvärderingen av den nya mikromotorn för flera andra massvolymapplikationer liksom arbetet kring utvärdering av de olika alternativen för fullskalig produktionssättning, säger Johan Westermark, vd för PiezoMotor, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2