Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Beijer Ref / Jose Salto Elektronikproduktion | 09 augusti 2018

Beijer Ref köper spanskt luftkonditioneringsföretag

Beijer Ref AB har meddelar att bolaget har förvärvat Lumelco S.A. Affären stärker koncernens ställning inom HVAC-segmentet i Beijer Refs största region Södra Europa.
Lumelco grundades 1963 och har verksamhet i Spanien och Portugal. Bolaget är inriktat på distribution av ledande varumärken inom både det privata och professionella segmentet. Lumelco har ett nära samarbete med Mitsubishi Heavy Industries och har exklusiva rättigheter att distribuera varumärket.

Lumelcos huvudkontor ligger i Madrid. Bolaget har totalt 65 anställda och omsättningen 2017 uppgick till cirka 400 miljoner kronor.

– Med förvärvet av Lumelco växer vi inom HVAC-segmentet vilket är helt i linje med vår strategi. Behovet av luftkonditionering växer, i synnerhet i södra Europa. Nu stärker vi vår affär ytterligare med en distributör som är tätt knuten till ett av våra huvudvarumärken inom HVAC - Mitsubishi Heavy Industries. Vi distribuerar sedan tidigare MHI luftkonditionering och värmepumpar i Storbritannien, Irland, Holland, Norden, Ungern, Australien och Nya Zeeland. Nu lägger vi till Spanien och Portugal vilket är mycket välkommet, säger Per Bertland, CEO Beijer Ref, i ett pressmeddelande.

Övertagandet sker omedelbart men påverkar endast resultatet marginellt 2018.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1