Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rawpixelimages dreamstime.com Elektronikproduktion | 28 augusti 2018

Atlas Copco miljardförvärvar kryopumpsföretag i USA

Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva Brooks Automation Inc:s kryotekniska verksamhet, med en köpeskilling som uppgår till 6’239 miljoner kronor.
Brooks Automation, Inc. Grundades 1978 och är noterat på Nasdaq-börsen. Företagets varumärken CTO Cryogenics och Polycold är stora inom avancerade kryopumpar och är därmed förenliga produkter för halvledarindustrin.

Atlas Copocs förvärv av Brooks Automations kryotekniska verksamhet inkluderar kryopumpverksamheten i Chelmsford i USA och Monterrey i Mexico, ett globalt nätverk av försäljnings- och servicecentrum samt 50 procent av Ulvac Cryogenics, Inc., (UCI).

Den kryotekniska verksamheten har huvudkontor i Chelmsford i Massachussetts och omkring 400 anställda. Intäkterna uppgick de senaste 12 månaderna till cirka 1’777 miljoner kronor. UCI är ett samriskföretag med Ulvac, Inc., ett bolag listat på Tokyobörsen. UCI hade det senaste räkenskapsåret, med slut i juni 2017, intäkter på omkring 911 miljoner kronor.

– Förvärvet av Brooks kryotekniska verksamhet ger oss tillgång till nya teknologier och produkter som kompletterar vårt nuvarande erbjudande inom vakuumkammarlösningar. Vi kommer att använda styrkan i Atlas Copcos globala närvaro inom vakuum för att utöka användningsområdena för produkterna och teknologierna även till verkstadsindustrin, samt de framväxande marknaderna inom medicin och energi, säger Geert Follens, chef för affärsområdet vakuumteknik, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1