Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Graphmatech AB Elektronikproduktion | 12 september 2018

ABB investerar i startup-företag inom materialteknik

ABB Technology Ventures och Walerud Ventures investerar i Graphmatech AB, ett företag som har uppfunnit en teknik för att hÄlla grafenflingor separata.
Grafen Àr det starkaste material som vÀrlden nÄgonsin har sett. Det har extremt hög elektrisk och termisk ledningsförmÄga, Àr ultralÀtt och transparent. Materialet förvÀntas revolutionera verkstadsmaterial samt kraft- och elektroniksegment, men industrins adaption har varit nÄgorlunda lÄngsam. Anledningen till det Àr att i produktion har grafenflingor tenderat att hÄlla ihop och dÀrigenom förlora materialets egenskaper.

Graphmatech har löst det problemet.

– FrĂ„n den första dagen har jag varit imponerad av det grundande laget och egenskaperna hos Aros Graphene. Graphmatech bygger pĂ„ solid forskning och dess potentiella tillĂ€mpningsomrĂ„den har fĂ„tt stort intresse hos ABB-organisationen, vilket resulterade i ett antal pĂ„gĂ„ende samarbetsprojekt, sĂ€ger Malin Carlström, ansvarig för investeringar i Nordeuropa hos ABB Technology Ventures, i ett pressmeddelande.

Graphmatech har nyligen stÀngt en investeringsrunda och har tagit in kapital frÄn fem investerare, dÀribland ABB Technology Ventures.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2