Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Graphmatech AB Elektronikproduktion | 12 september 2018

ABB investerar i startup-företag inom materialteknik

ABB Technology Ventures och Walerud Ventures investerar i Graphmatech AB, ett företag som har uppfunnit en teknik för att hålla grafenflingor separata.
Grafen är det starkaste material som världen någonsin har sett. Det har extremt hög elektrisk och termisk ledningsförmåga, är ultralätt och transparent. Materialet förväntas revolutionera verkstadsmaterial samt kraft- och elektroniksegment, men industrins adaption har varit någorlunda långsam. Anledningen till det är att i produktion har grafenflingor tenderat att hålla ihop och därigenom förlora materialets egenskaper.

Graphmatech har löst det problemet.

– Från den första dagen har jag varit imponerad av det grundande laget och egenskaperna hos Aros Graphene. Graphmatech bygger på solid forskning och dess potentiella tillämpningsområden har fått stort intresse hos ABB-organisationen, vilket resulterade i ett antal pågående samarbetsprojekt, säger Malin Carlström, ansvarig för investeringar i Nordeuropa hos ABB Technology Ventures, i ett pressmeddelande.

Graphmatech har nyligen stängt en investeringsrunda och har tagit in kapital från fem investerare, däribland ABB Technology Ventures.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-11 12:47 V11.8.0-2