Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 22 oktober 2002

Memec Design satsar i Europa

Memec Design har anställt cirka 30 FPGA-konstruktörer i Schweiz som utvecklar programmerbara kretsar avsedda för den europeiska marknaden.

John Burton,
Memec Design


Memec Design använder sin gedigna erfarenhet inom ASIC för konstruktioner av FPGAs. Förutsättningarna för detta håller på att förändras dramatiskt, och för att klara av komplexiteten krävs nya rigorösa konstruktionstekniker som ofta är välkända hos ASIC-konstruktörer. Detta enligt Juergen Trachsel, Memec Design European Sales and Marketing Director.

Med över 300 lokala konstruktionsföretag i Sverige finns det anledning att fråga sig om det finns behov av ett designcenter av detta slag. John Burton, Global Sales and Marketing Director hos Memec Design meddelar dock att kunderna värdesätter in-housekunskap samt att efterservicen är mycket viktig eftersom systerbolaget Memec Insight levererar den färdiga komponenten. Detta utgör en bättre koppling mellan programmering och den färdiga produkten. ASIC's kommer att outsourcas i större skala framöver och man kommer att fokusera mer på FPGA. Även IP-block kommer att bli allt vanligare i FPGAs.

Memec Design är auktoriserade av Xilinx, Actel, LSI Logic och NEC. Xilinx är störst på FPGA. Totalt har man 14 designcentrum runtom i världen. "Stockholm kan bli intressant för ett framtida designcentrum" avslutar John Burton.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2