Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 23 oktober 2002

Anoto introducerar SoC ASIC

Anoto introducerar andra generationens egenutvecklade ASIC krets, Argus II.
Christer Fåhraeus,
Koncernchef AnotoAnoto lanserar Argus II system-on-chip ASIC. Med Argus II utökas funktionaliteten och prestandan ytterligare hos den framgångsrika föregångaren Argus, som hittills sålt i över en miljon enheter. Produkter baserade på Argus II kan dra nytta av mindre storlek, lägre strömförbrukning och lägre systemkostnad.

Argus II är konstruerad för batteridrivna inbyggda system. Den höga prestandan i kombination med bildbehandlings- och kommunikationshårdvaran gör Argus II till en perfekt kärna i kamerabaserade system som digitala pennor, digitala kameror och intelligenta övervakningssystem. Exempel på andra lämpliga produkter är MP3-spelare, Bluetooth-produkter och handhållna datorer.
"Denna vår nästa generation unika systemkrets är en viktig milstolpe för hela Anoto Group koncernen eftersom den kommer att medföra nya möjligheter men framför allt ännu mindre, billigare och mer strömsnåla bildbehandlingslösningar," säger Christer Fåhraeus koncernchef för Anoto Group.
Argus II är en ARM9 baserad system-on-chip ASIC med hög prestanda (200 MIPS) vid mycket låg effektförbrukning, bildbehandlingshårdvara, Bluetooth basband, USB, kryptografiaccelerering, realtidsklocka och 160kB RAM.
ARM9 CPUn inkluderar 4+4kB förstanivå instruktions- och data-cache, MMU, skriv- och läsbuffertar. Upp till 128kB av det interna minnet kan användas som andranivå-cache. Realtids JPEG-kompression, skräddarsydda filter, bayer-färginterpolation, gamma-korrigering är exempel på funktionalitet som möjliggörs av bildbehandlingshårdvaran. Bluetooth-basbandet implementerar Bluetooth 1.1-standarden, inklusive audiolänkar, multipoint och scatternet. Ett brett urval av tillgängliga Bluetooth-radiochip stöds.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2