Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 24 oktober 2002

Senea väntar jätteorder

Elmätningsföretaget Senea välkomnar Vattenfalls beslut att installera fjärravlästa elmätare hos minst 300 000 villaägare och andra större elkunder.
- Det är glädjande att Sveriges största aktör på elmarknaden nu går i bräschen för införandet av modern elmätning och korrekta fakturor, säger Annette Brodin Rampe, VD för Senea.

Hittills har sex av Sveriges knappt 200 elnätbolag beslutat om en helt utbyggd fjärrinsamling av elmätvärden från samtliga kunder. Av dessa har fem valt Seneas CustCom-system. Totalt har Senea hittills levererat modern mätutrustning till cirka 130 000 mätpunkter.

Vattenfalls beslut innebär att minst 300 000 kunder, med en årlig elförbrukning av 8 000 kWh eller mer, får fjärravlästa elmätare senast vid utgången av 2005. Det betyder att Vattenfall med god marginal, och på eget initiativ, uppfyller Energimyndighetens förslag om att de större förbrukarna (totalt cirka 1,5 miljoner kunder i hela Sverige) ska få månadsvis elmätning senast den 1 juli 2006.

Energimyndighetens förslag omfattar också mindre förbrukare (3,5 miljoner elkunder), som ska få månadsvis elmätning senast den 1 juli 2009. Riksdagen väntas avgöra frågan under våren 2003. Ett beslut i enlighet med Energimyndighetens förslag innebär att en marknad värd sex miljarder kronor under en sexårsperiod ligger öppen för Seneas produkter.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1