Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 oktober 2002

Volvo-order till Smarteq

Smarteq erhåller order på Universal Handsfree från Volvo Personvagnar
Smarteq Wireless AB utökar sitt samarbete med Volvo Personvagnar med produkter från Handsfree-området.
NGM-noterade Smarteq har erhållit en order på produkten Universal Handsfree. Ordern omfattar leverans av handsfreeutrustning till hela Volvos modellprogram. Ordern är av betydande värde för Smarteq med leveransstart innevarande kvartal.

En stark trend på marknaden där Smarteq verkar är att fordonstillverkarna blir alltmer intresserade av att integrera produkter för trådlös kommunikation till och från fordon tidigare och tidigare. Det innebär att marknaden för handsfreeprodukter och fordonsantenner håller på att utvecklas från en ren eftermarknad där distributörer riktar sig direkt mot slutkonsumenterna till en OEM-marknad där produkterna integreras i bilarnas kommunikationssystem.

- Ordern har erhållits från Volvo Personvagnar efter en omfattande leverantörsutvärdering som varit värdefull för Smarteq avseende vår ambition att vara en nyckelleverantör av Telecom-produkter till bilindustrin. Smarteq levererar sedan tidigare antenner för mobil kommunikation till Volvo Personvagnar, säger Filip Svanberg, Automotive Business Manager på Smarteq Wireless AB.

Smarteq har sedan tidigare OEM-samarbeten inom både handsfree- och antennområdet med flera biltillverkare som till exempel Renault, Volkswagen och Nissan.

Produkten som omfattas av ordern är Universal Handsfree, vilken erbjuder användaren möjlighet att alternera telefoner utan att behöva göra en ny installation. För närvarande täcker Smarteqs Universal-koncept över 50st olika mobiltelefoner där man endast behöver byta ut hållaren för att nå full handsfree-funktionalitet. Produkten har fått ett väldigt positivt emottagande från bilindustrin då den väl möter dagens stora behov för mobil kommunikation till och från bilar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2