Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB Elektronikproduktion | 29 oktober 2018

ABB bygger världens mest avancerade robotfabrik i Kina

Automationsbolaget ska investera 150 miljoner dollar (1,4 miljarder kronor) i den nya robotfabriken i Shanghai, Kina, som bolaget sjÀlva kallar vÀrldens mest avancerade.
AnlÀggningen ska ligga nÀra ABB:s kinesiska campus för robotteknik och ska kombinera bolagets anslutna digitala teknologier, samarbetsrobotar och AI-forskning för att skapa en miljömÀssigt hÄllbar fabrik. Det förvÀntade startdatumet för den fÀrdiga anlÀggningen Àr i slutet av 2020.

ABB och den kommunala regeringen i Shanghai har skrivit under ett strategiskt samarbetsavtal med fokus pÄ stöd till industri, energi, transport och infrastruktur i regionen, samt att stödja tillverkningsinitiativet "Made in Shanghai".

Den nya fabriken i Shanghai kommer att innehÄlla maskininlÀrnings-, digitala- och samarbetslösningar för att fabriken ska bli avancerad, flexibel och automatiserad. AnlÀggningen kommer Àven att rymma ett FoU-center för att pÄskynda innovationer inom artificiell intelligens. Fabriken kommer Àven att byggas som en digital tvilling dÀr ABB kommer kunna gÄ in och analysera data för att förhoppningsvis kunna upptÀcka problem i ett tidigt skede.

– Konceptet bakom denna fabrik Ă€r samma rĂ„d som vi ger vĂ„ra kunder varje dag: investera i automatiseringslösningar som ger flexibilitet och smidighet att vĂ€xa i vilken riktning marknaden Ă€n tar. ABB Ă€r stolta över att hjĂ€lpa vĂ„ra kunder i Kina och runtom i vĂ€rlden med lösningar som utnyttjar den senaste tekniken för att möta utmaningarna med massanpassning, snabbare cykler och stĂ€ndig förĂ€ndring som har blivit det nya normala – Ă€ven i vĂ„ra egna fabriker, sĂ€ger Sami Atiya, President för ABB:s Robotics och Motion Division, i ett pressmeddelande.

Fabriken kommer att ha en flexibel planlösning baserad pÄ automatiserade öar i stÀllet för fasta monteringslinjer. ABB:s automatiseringslösningar för logistik kommer att anvÀndas över hela anlÀggningen, inklusive automatiskt styrda fordon som autonomt kan följa robotarna nÀr de flyttas genom produktionen.

ABB kommer Àven att installera sina egna YuMi-robotar för att anstÀllda och robotar ska kunna arbeta nÀr, sida vid sida.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2