Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB Elektronikproduktion | 29 oktober 2018

ABB bygger världens mest avancerade robotfabrik i Kina

Automationsbolaget ska investera 150 miljoner dollar (1,4 miljarder kronor) i den nya robotfabriken i Shanghai, Kina, som bolaget själva kallar världens mest avancerade.
Anläggningen ska ligga nära ABB:s kinesiska campus för robotteknik och ska kombinera bolagets anslutna digitala teknologier, samarbetsrobotar och AI-forskning för att skapa en miljömässigt hållbar fabrik. Det förväntade startdatumet för den färdiga anläggningen är i slutet av 2020.

ABB och den kommunala regeringen i Shanghai har skrivit under ett strategiskt samarbetsavtal med fokus på stöd till industri, energi, transport och infrastruktur i regionen, samt att stödja tillverkningsinitiativet "Made in Shanghai".

Den nya fabriken i Shanghai kommer att innehålla maskininlärnings-, digitala- och samarbetslösningar för att fabriken ska bli avancerad, flexibel och automatiserad. Anläggningen kommer även att rymma ett FoU-center för att påskynda innovationer inom artificiell intelligens. Fabriken kommer även att byggas som en digital tvilling där ABB kommer kunna gå in och analysera data för att förhoppningsvis kunna upptäcka problem i ett tidigt skede.

– Konceptet bakom denna fabrik är samma råd som vi ger våra kunder varje dag: investera i automatiseringslösningar som ger flexibilitet och smidighet att växa i vilken riktning marknaden än tar. ABB är stolta över att hjälpa våra kunder i Kina och runtom i världen med lösningar som utnyttjar den senaste tekniken för att möta utmaningarna med massanpassning, snabbare cykler och ständig förändring som har blivit det nya normala – även i våra egna fabriker, säger Sami Atiya, President för ABB:s Robotics och Motion Division, i ett pressmeddelande.

Fabriken kommer att ha en flexibel planlösning baserad på automatiserade öar i stället för fasta monteringslinjer. ABB:s automatiseringslösningar för logistik kommer att användas över hela anläggningen, inklusive automatiskt styrda fordon som autonomt kan följa robotarna när de flyttas genom produktionen.

ABB kommer även att installera sina egna YuMi-robotar för att anställda och robotar ska kunna arbeta när, sida vid sida.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-11 12:47 V11.8.0-2