Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 oktober 2002

Kameraorder till NOTE

NOTE tillverkar elektronik till ny Hasselbladkamera.
NOTE har av Victor Hasselblad AB fått uppdraget att tillverka elektronik till Hasselblads nya kamerasystem för professionell film- och digital fotografi.

NOTE ska tillverka alla så kallade hårda kretskort till H1. - Produktionen för Hasselblads nya kamerasystem hör till den tekniskt sett mest kvalificerade NOTE utför idag. Ett av kretskorten är så avancerat att det monteras av NOTE Norrtelje för att sedan bearbetas av Centronic Ltd i England, innan det skickas till Fuji Film i Japan. Där monteras det in i en enhet som sedan levereras tillbaka till Hasselblad Göteborg, berättar Sten Dybeck, styrelseordförande för NOTE AB. Kameraelektronik är ett helt nytt område för NOTE och ordern är därför viktig för koncernen. - Internationellt sett är Hasselblad ett av Sveriges starkaste varumärken och vi är stolta över förtroendet att få bistå med vårt kunnande inom elektronikproduktion, avslutar Sten Dybeck. Hasselblads nya kamerasystem finns till salu i butik från och med november 2002.

Hasselblad är känd som världens främsta kameratillverkare. Det nya kamerasystemet, kallat H1, är det första nya mellanformatsystem som företaget presenterat på 45 år. Systemet är elektroniskt mycket avancerat och bygger på mikrodatorstyrda produkter i ett nätverk med olika systemfunktioner. Bland de nya finesserna finns ett snabbt och exakt autofokussystem och en exponeringsautomatik med högsta precision.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-1