Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 oktober 2002

Optillion tar in 140 miljoner

Optillion tar in 140 miljoner kronor i nyemission Crescendo Ventures, Cisco Systems, Investor och ITACT investerar.
Det svenska bolaget Optillion - en ledande aktör inom fiberoptisk transceiver-teknologi - tar in 140 miljoner kronor i en tredje finansieringsrunda genom en nyemission. Investeringen görs av de befintliga ägarna Crescendo Ventures, Cisco Systems, ITACT och Investor, genom Investor Growth Capital.

Tillsammans med tidigare emissioner har sammanlagt ca 700 miljoner kronor investerats i bolaget. Bolaget etablerades 1999 med det svenska riskkapitalbolaget ITACT som initial finansiär. Kapitaltillskottet kommer primärt att användas till att öka produktionen av Optillions befintliga produkter samt för att stärka produktutveckling, marknadsföring och försäljning. I samband med nyemissionen anpassar bolaget organisationen till det rådande marknadsläget vilket innebär en reduktion av personalstyrkan med 40 personer.

- Mot bakgrund av att investerare idag är mycket selektiva i sina investeringar, så är vi glada att kunna meddela att vi har fått in drygt 140 miljoner kronor. Vi har ett starkt intresse från våra kunder, tekniskt framstående produkter och en flexibel produktionsstrategi vilket lägger grunden för fortsatt framgång, säger Optillions VD Patrik Evaldsson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1