Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 31 oktober 2002

ABNW i konkurs

A Brand New World, tidigare Radio Design, har lämnat in en konkursansökan sedan rekonstruktionen misslyckades. 1,6 miljarder kronor i riskkapital har gått upp i rök.
Tom Bryant-Meisner
VD, ABNWStyrelsen för A Brand New World har beslutat begära företaget i konkurs. Företaget
har under det senaste året befunnit sig i ett utsatt finansiellt läge med följden att
styrelsen 7 maj, 2002 ansökte om företagsrekonstruktion. Rekonstruktören utvecklade i
samarbete med styrelsen och ledningen en ny affärsplan med fokus på företagets lönsamma affärsområden. Åtgärderna har dock inte gett önskat resultat varvid styrelsen tvingats besluta om en konkursansökan.

En framgångsrik ackordsuppgörelse med företagets fordringsägare lade grunden för att
presentera ett rekonstruerat ABNW. Parallellt med rekonstruktionen har företaget också sökt en bryggfinansiering för att säkra företagets kassa och likviditet. Det ansträngda läget på riskkapitalmarknaden i kombination med försenade leveranser från komponenttillverkare och ett betungande hyreskontrakt ledde till att beslutet om konkurs blev ofrånkomligt.

"Vi har utvärderat och försökt alla upptänkliga vägar för att säkra produkter, projekt och därigenom rädda företaget, men den nuvarande situationen på kapitalmarknaden är dock iskall. Det råder ett vakuum för beslut på marknaden för IT och Telekom, ett vakuum som vi på A Brand New World inte kan vänta ut. Vi tvingades till det ytterst beklagliga beslutet att försätta företaget i konkurs", säger Tom Bryant-Meisner, Styrelseordförande och VD för A Brand New World.

Dagens Industri skriver att företaget i jakten på framgång tog in under sin livstid in hela 1,6 miljarder kronor från ägarna med den amerikanska investmentbanken JP Morgan, Fjärde AP-fonden och Brummer&Partners i spetsen. Det är mer än vad internetbolaget Boo.com brände under sin livstid.

40 anställda berörs av konkursen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1