Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Prevas Elektronikproduktion | 05 december 2018

Prevas utvecklar autonoma logistikrobotar i samarbete

Det danska företaget Robotize har i samarbete med Prevas utvecklat autonoma logistikrobotar för smart fabriker.
Robotize grundades i juni 2016 med mÄlet att utveckla autonoma robotar, eller sjÀlvgÄende fordon, för intern logistikhantering av EUR-pallar.

– Vi ville göra allt sjĂ€lv först, men snart insĂ„g vi att det Ă€r mycket effektivare att engagera de bĂ€sta av de mĂ€nniskor du har omkring dig. Samtidigt Ă€r det sjĂ€lvklart viktigt att du har kĂ€rnproduktkompetens, sĂ€ger Anders Pjetursson, CEO för Robotize, i ett pressmeddelande.

Prevas och Robotize började arbeta tillsammans och i januari 2017 hade de en första fungerande prototyp av GoPal-roboten.

NÀr en GoPal installeras i ett lager kartlÀgger den sin omgivning, ytor och föremÄl med LiDAR, under tiden som den rör sig. All data lagras i en central databas dÀr den kan kombineras med annan information.

Informationen i huvuddatorn anvÀnds inte bara för att förhindra kollisioner och hitta de bÀsta sÀtten, den anvÀnds ocksÄ för att bestÀmma vilken enhet som ska hÀmtas nÀr och var den prioriterar rörelse för att optimera logistikhanteringen.

– Den största fördelen Ă€r naturligtvis att minska kostnaderna, eftersom GoPal kan göra jobbet mer flexibelt och framförallt snabbare Ă€n traditionella gaffeltruckar. Dessutom arbetar GoPal bĂ„de sĂ€kert och dygnet runt, sĂ€ger Nikolaj Hanson, Business Development Manager vid Prevas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2