Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Lindholmen Science Park Elektronikproduktion | 05 december 2018

MobilityXlab tar in 11 bolag för att skapa framtidens mobilitet

11 tillvÀxtbolag företag inom artificiell intelligens har valts ut för att ingÄ i MobilityXlabs vÄrperiod. Syftet Àr att tillsammans skapa framtidens mobilitet genom ett samarbete med MobilityXlabs globala partners.
Fokus för MobilityXlabs vÄrperiod 2019 ligger pÄ tillvÀxtbolag som utvecklar lösningar inom mobilitet och connectivity med hjÀlp av AI-plattformar. Lösningarna kan exempelvis bidra till förarstöd, smarta infrastrukturer, sjÀlvkörande fordon, trafikplanering, nya affÀrsmodeller för mobilitet och mobilitetslösningar för delningsekonomin.

– NĂ€r vi hade valt ut vilka företag som skulle bjudas in insĂ„g vi att nĂ€sta vĂ„r kan bli en fantastisk period för oss pĂ„ MobilityXlab och för framtidens innovationer inom mobilitet. Det Ă€r faktiskt tre av vĂ„ra tillvĂ€xtföretag som har bjudits in genom vĂ„rt engagemang i Nordic Future Mobility Week, ett event som Vinnova var vĂ€rd för pĂ„ Stanford University förra veckan, sĂ€ger Katarina Brud, programansvarig för MobilityXlab pĂ„ Lindholmen Science Park, som arbetar nĂ€ra partnerföretagen, i ett pressmeddelande.

– NĂ€r man summerar det första Ă„ret, med mĂ„nga projekt mellan startups och bolag och mĂ„nga högintressanta partnerprojekt, ser vi tydligt att de som samarbetar Ă€r vinnare, sĂ€ger Didier Schreiber, Senior Vice President för innovation pĂ„ CEVT och styrelseordförande för MobilityXlab.

NÄgra av bolagen kommer att flytta in till MobilityXlabs kontor pÄ Lindholmen Science Park i Göteborg redan i början av januari.

– Vi har redan sett ett stort intresse frĂ„n kunder inom fordonsbranschen och det Ă€r verkligen ett spĂ€nnande tillfĂ€lle för oss att fysiskt flytta nĂ€rmare dessa kunder genom MobilityXlab, sĂ€ger David Berglund och Karl Meinke, grundarna av Ainomaly, ett av de bolag som valts ut.

HÀr Àr de företag som har valts ut
Foretellix: Hanterar de stora utmaningarna med ”GigaScale”, att kontrollera automatiserade fordon som bestĂ„r av allt frĂ„n miljoner till miljarder olika scenarion. GigaScale uppnĂ„s genom att kombinera beprövad automation, intelligens och Ă„teranvĂ€ndning.

Sensible 4: Tillverkar system till autonoma fordon för Äretruntbruk, Àven för hÄrt nordiskt vinterklimat och extrema vÀderförhÄllanden.

Project Cosimo: TillhandahÄller AI-automation som en tjÀnst för företagsadministration. MaskininlÀrning anvÀnds för att automatisera repetitiva uppgifter inom logistik, leverantörskedja, finansiering och redovisning.

Ainomaly: Gör mjukvara sÀkrare med hjÀlp av AI. Algoritmerna i Ainomalys lösning förkortar tiden till marknaden för buggfri kod. För sjÀlvkörande fordon innebÀr det sÀkrare lösningar i trafiken till en lÀgre kostnad.

Viscando: HjÀlper trafikmyndigheter att fatta bÀttre beslut baserade pÄ objektiva fakta. Viscando erbjuder automatiska system för detaljerad kunskap och hantering av trafik i smarta stÀder, och deras produkter och tjÀnster bidrar till sÀkrare trafik och mer hÄllbara stÀder.

Imagimob: Leder utvecklingen inom artificiell intelligens, Edge AI, vilket innebÀr att uppgifter och databehandling görs lokalt pÄ smÄ enheter.

V2X Network: Ger alla tillgÄng till bildata. Den första plattformen som tillhandahÄller decentraliserad Ätkomst till data som alstras av smarta bilar för utveckling av en eftermarknadsapplikation och en automatisk mekanism som ger incitament att bidra med data.

Univrses: Levererar teknologier och professionella tjÀnster till globala kunder i behov av computer vision och artificiell intelligens, frÀmst inom autonom körning och autonoma robotar.

FrÄn Silicon Valley bjuds följande företag in
Algolux: Algolux möjliggör autonomt seende som ger kameror kapacitet att se tydligare och uppfatta det som inte kan fĂ„ngas upp av dagens bild- och synsystem. Algolux’ AI-teknologi kan hantera det verksamhetskritiska kravet pĂ„ sĂ€ker och stabil uppfattningsförmĂ„ga för sjĂ€lvkörande fordon och aktiva sĂ€kerhetssystem (ADAS).

Cognomotiv: TillhandahÄller AI-tjÀnster i realtid integrerade i fordon och som distribueras via en plattform med öppen kÀllkod (automotive-grade) till bil- och transportindustrierna för att kontrollera sÀkerhet, trygghet och korrekt funktion hos uppkopplade, halvautonoma och autonoma fordon under hela deras driftstid.

ZaiNar: Möjliggör vÀrldens bÀsta tidssynkronisering mellan nÀtverk vilket ger platsspÄrning med under en meters noggrannhet av RF-enheter sÄsom telefoner, bilar, mopeder, drönare och IoT i 3D utan behov av att komplettera utrustningen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2