Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© HnD Wireless Elektronikproduktion | 14 januari 2019

H&D Wireless får order värd 5,5 miljoner från EU-projekt

H&D Wireless AB har valts till IoT-partner i ett europeiskt forskningskonsortium som har som mål att kraftigt reducera artros.
Marknaden för artros beräknas öka från 1,4 miljarder euro (14,3 miljarder kronor) 2016 till 3,1 miljarder euro (31,7 miljarder kronor) 2026, enligt GlobalData. Konsortiet som valt H&D Wireless lösning har åtta deltagande aktörer under ledning av ett europeiskt universitet.

H&D Wireless del i projektet är att bidra med en IoT-lösning som bygger på företagets egenutvecklade plattform Griffin IoT Cloud platform. Utöver anpassning av Griffin-IoT-plattformen bidrar H&D Wireless även med radiokommunikation för sensoravläsning och dosering, mobilapp för doktor och patient samt en säker molnplattform för tester och prototyper.

Avtalet är värt 5,5 miljoner kronor och hälften betalas ut vid projektstart under första kvartalet 2019. Projektet startar i januari 2019 och löper till december 2022.

– Att vi blivit utvalda som partner i ett avancerat forskningsprojekt för ny sjukvård visar hur långt fram vi ligger inom IoT, men också att vår lösning är väldigt mångsidig. Griffin är en IoT-plattform som är flexibel och skalbar samt klarar att hantera mycket data på ett säkert sätt och med detta projekt tar vi ett steg framåt för att hjälpa till att digitalisera sjukvården, säger Pär Bergsten, vd för H&D Wireless, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1