Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 november 2002

En epok i Motala under klubban

Efter sveriges i sÀrklass största företagsauktion i Är Àr sagan om Sanmina-SCI i Motala, tidigare Nokia och Luxor, slut.
4000 utrop gavs mellan klockan 10:00 pÄ morgonen och 20:00 pÄ kvÀllen i onsdags och torsdags. Parkeringsplatsen var överfylld med bilar och korvstÄnd hade rullats fram. "De flesta har skickat hit konsulter som sköter budgivningen", sade Joakim Lundwall pÄ Abtrax kundservice. Abtrax Àr den svenska partnern till engelskbaserade auktionsfirman Henry-Butcher som sköter all försÀljning av Sanmina-SCI:s kvarlevor.

Kontorsmöblerna och allt övrigt pÄ den avdelningen ropades ut pÄ svenska och i kronor. Produktionslinorna och det som följde med dessa klubbades pÄ engelska och med dollar som betalningsvalör. En dataterminal stod hela tiden och tickade, under överinseende av ett antal sÀljare. HÀr kunde kunder runt om i vÀrlden lÀmna bud över nÀtet. Vanliga belopp för kontorsmöbler, datorer och TV-apparater var allt mellan 500 och 5000 kronor. Saker som var kopplade till monteringslinorna och de stora tekniska utrustningarna gick för 1000 eller mer. Dollar, alltsÄ...
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2