Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 25 november 2002

Handdator får plats i ett armbandsur

Vid Ärets ComdexmÀssa fick klockföretaget Fossil priset för bÀsta mobila produkt för sin Wrist PDA, som utvecklas och tillverkas tillsamans med Flextronics.
Snart kommer Palm OSŸ i utrustning med ett extremt kompakt format. Det amerikanska klockföretaget Fossil har tecknat ett licensavtal med PalmSource, företaget som utvecklar vÀrldens mest spridda operativsystem för handdatorer och smartphones. Avtalet Àr ett led i Fossils planer pÄ att lansera Wrist PDA, det första Palm OS-baserade armbandsuret.

En prototyp av "armbandsdatorn" visades denna vecka under Comdex-mÀssan i Las Vegas och vann mÀssans officiella pris för bÀsta mobila produkt, i konkurrens med bland andra HP iPAQ Pocket PC h5400 och Nokia 3650.

Fossils Wrist PDA Àr helt kompatibel med, och kan köra alla Palm OS-program. Den har en belyst pekskÀrm med upplösningen 160x160 punkter med inmatningsnÄl inbyggd i armbandet. Vidare ingÄr bland annat 2 Mbyte minne, RockerTM switch anvÀndargrÀnssnitt, infraröd port och laddningsbart batteri. Programvara för bland annat adressbok, kalender, anteckningar, kalkylator och Att göra-lista medföljer ocksÄ.

Fossil kommer att marknadsföra sin Wrist PDA med Palm OS under tvÄ mÀrken, Fossil och Abacus. BÄda versionerna kommer enligt planerna att finnas ute i butik vid mitten av 2003.

Fossil har ocksÄ inlett ett samarbete med Flextronics som bistÄr med utveckling och produktion av Wrist PDA. Utöver sin roll som tillverkare har Flextronics varit en betydelsefull partner genom hela utvecklingsprocessen meddelar Fossil.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1