Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 25 november 2002

Handdator får plats i ett armbandsur

Vid årets Comdexmässa fick klockföretaget Fossil priset för bästa mobila produkt för sin Wrist PDA, som utvecklas och tillverkas tillsamans med Flextronics.
Snart kommer Palm OS® i utrustning med ett extremt kompakt format. Det amerikanska klockföretaget Fossil har tecknat ett licensavtal med PalmSource, företaget som utvecklar världens mest spridda operativsystem för handdatorer och smartphones. Avtalet är ett led i Fossils planer på att lansera Wrist PDA, det första Palm OS-baserade armbandsuret.

En prototyp av "armbandsdatorn" visades denna vecka under Comdex-mässan i Las Vegas och vann mässans officiella pris för bästa mobila produkt, i konkurrens med bland andra HP iPAQ Pocket PC h5400 och Nokia 3650.

Fossils Wrist PDA är helt kompatibel med, och kan köra alla Palm OS-program. Den har en belyst pekskärm med upplösningen 160x160 punkter med inmatningsnål inbyggd i armbandet. Vidare ingår bland annat 2 Mbyte minne, RockerTM switch användargränssnitt, infraröd port och laddningsbart batteri. Programvara för bland annat adressbok, kalender, anteckningar, kalkylator och Att göra-lista medföljer också.

Fossil kommer att marknadsföra sin Wrist PDA med Palm OS under två märken, Fossil och Abacus. Båda versionerna kommer enligt planerna att finnas ute i butik vid mitten av 2003.

Fossil har också inlett ett samarbete med Flextronics som bistår med utveckling och produktion av Wrist PDA. Utöver sin roll som tillverkare har Flextronics varit en betydelsefull partner genom hela utvecklingsprocessen meddelar Fossil.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-11 12:47 V11.8.0-1